RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Нехай тільки підійдуть ближче: в силах АТО розповіли, що буде з бойовиками в разі настання

Один з бійців 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ з позивним "Хан" розповів, що українські військові і бойовики використовували режим тиші для зміцнення позицій і риття окопів.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Наші позиції вище за їхні. Тому ми добре бачимо, де вони стоять, чим займаються. Бачимо їхню техніку. Вона – така ж, як і у нас. "Урали", ЗІЛи катаються, російські КамАЗи ці нові... Зрозуміло, що на першій лінії біля них, як і у нас, стоїть не все, що є. І те, що у них є тут, нам загрози не несе взагалі. Чотири БМП для роти – це взагалі нісенітниця. Якби вони раптом вирішили з цими чотирма БМП наступати на роту – я б вирішив, що вони або обкурились, або їм жити набридло. Без піхоти навіть танки тут, у полях, нічого нам не зроблять. Тому що моя піхота – в землі. Так що якщо хочуть – хай ідуть. Нехай тільки підійдуть ближче... Ну і взагалі не забувайте, що по той бік – теж військові. У них точно так само, як у нас, все ламається, не їздить. І люди в них не настільки добре навчені, як про це пишуть. Так що недооцінювати їх, звичайно, не варто, але і здаватися приводів нема", - каже "Хан".

Також він розповів, яким чином бойовики можуть готується до наступу.

"Чи є приготування? Та якщо це буде – то за одну добу. Не більше. Три доби їм тут возитися – це маячня. Арта на випередження може вдарити – і все. Вони стягнуть все в Первомайськ, Стаханов, Ірміно, Алмазне – у ці міста. На околиці міст стягнуть, в будь-якій посадці побудують і звідти вже будуть газувати сюди на всіх парах. А перед цим – три години артпідготовки. Під носом у нас ніхто будувати не буде. Це нерозумно. Вони будуть будуватися там, де їх не дістануть. А звідти вже буде вся їхня "стволка" працювати, всі РСЗВ... Що ж стосується моїх позицій, то переді мною є річка. І чим більше техніки біля неї накопичиться, тим краще. Чотири "бехи" виставляєш на цю ділянку – і навіть броню можна добре "покошмарити"... Небезпечні напрямки – далі. Де прямі дороги на Попасну, Троїцьке, Світлодарськ. У полях, де все заміновано. Так що, якщо вони в ці поля полізуть, можуть "загубитися" – а їхні генерали потім нехай пояснюють Путіну, що їхні бійці "заблукали", - зазначив боєць.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Бойовики закопуються в землю: як "зачаїлася" війна на Донбасі".