RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У силах АТО розповіли, в яких випадках відкривають вогонь по бойовиках

В українських військових немає заборони на вогонь у відповідь по бойовиках, при цьому вести його вони мають право в двох випадках.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів комбат 109-го батальйону Роман Позняк.

"У нас є наказ відкривати вогонь, якщо є загроза захоплення території або загроза життю. І я завжди кажу хлопцям: до вас прилетіло – ви маєте накинути у відповідь. Та й командир бригади завжди дає добро на відповідь. Єдине, він уточнює: "Я забороняю займатися воєнним бадмінтоном. Постріл має бути точним". Навіщо "шмаляти" туди, де нікого немає, де ви не завдасте шкоди ворогові?" - пояснив військовий.

Відзначимо, що чутки про заборону українським військовим відкривати вогонь у відповідь "Апострофу" спростовували на різних рівнях - і в керівництві сектора, і в командуванні бригадою. Та й на рівні батальйонів, командири яких зараз на місці вирішують, відповідати на прицільну стрілянину з боку противника чи ні, запевняють: заборона була не на відповідь на обстріли, а на безглузде витрачання БК.

Більш докладно про ситуацію в зоні АТО читайте в матеріалі "Апострофа" - Бойовики закопуються в землю: як "зачаїлася" війна на Донбасі.