Тихо віддали в руки ФСБ: ЗМІ дізналися про таємне затримання СБУ людини Кадирова в Україні

Служба безпеки України (СБУ) затримала повноважного представника глави Чечні в Україні Рамзана Ціцулаєва і відвезла його до кордону з Російською Федерацією, де його затримали і заарештували.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на співрозмовника з найближчого оточення Ціцулаєва.

"6 жовтня цього року близько 22:00 Ціцулаєва затримали в Києві в ресторані "Казбек"- зайшло 10 осіб з автоматами, представилися СБУ. Рамзан вийшов поговорити і більше його родичі не бачили. Протягом двох тижнів родичі не могли дізнатися його місцезнаходження", - зазначив співрозмовник.

За його словами, незабаром з'ясувалося, що Ціцулаєва вивезли в Брянськ. У другій половині жовтня він потрапив в СІЗО "Матроська тиша".

У той же час "Росбалт" пише, що на кордоні Ціцулаєва вже чекали російські оперативники.

Джерела видання вважають, що він комусь "перейшов дорогу" в Україні і його вирішили видати Росії, щоб "прибрати зі шляху".

За інформацією "Росбалта", Ціцулаєву пред'явлені звинувачення в шахрайстві і застосуванні сили до представників влади.

Офіційні джерела не повідомляють про арешт Рамзана Ціцулаєва. Зокрема, прес-секретар СБУ Олена Гітлянська заявила, що не знає про цю справу і пообіцяла пізніше прокоментувати цю інформацію.

Як відомо, Рамзана Ціцулаєва розшукують після того, як в листопаді 2014 року його невдало спробували затримати в ресторані готелю "Золоте кільце".

З 2011 року він був представником глави Чечні Рамзана Кадирова в Україні. У травні 2014 року брав участь у звільненні журналістів LifeNews, затриманих Національною гвардією.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава Чечні Рамзан Кадиров зажадав вибачень від лідера КПРФ Геннадія Зюганова, який назвав його слова про необхідність поховати тіло Володимира Леніна "базіканням".