RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Є загрози: Тимчук назвав регіони, де Росія може влаштувати серйозні проблеми Україні

Український нардеп і керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук вважає, що Російська Федерація може влаштувати серйозні проблеми Україні в Одесі та Запоріжжі.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Крим.Реаліі".

"Ми дивимося на вплив не те щоб яскраво виражених антиукраїнських груп - швидше, кланів місцевого рівня, які формують і контролюють регіональну політику. Аналізуємо їх вплив на ситуацію в регіоні. Якщо раніше найбільш проблемними були Одеса та Харків, то зараз, при всіх складнощах, Харківський регіон більш-менш стабілізувався", - зазначив Тимчук.

За його словами, спайка роботи місцевої влади, правоохоронних органів, місцевих громадських організацій, активістів з 2015 року дала результат, який дозволяє нейтралізувати виникаючі загрози.

"У Запоріжжі ситуація складніша. Там ситуацію контролює один клан, який далеко не завжди демонструє любов до України. А на тлі децентралізації, яку проводити безумовно потрібно, але при ретельному контролі, ми можемо очікувати різних сценаріїв", - сказав експерт.

Тимчук додав, що в Запоріжжі популярне гасло про відновлення економічних зв'язків з Росією.

"Ми розуміємо, що люди, які контролюють регіональні підприємства, заточені на роботу з Росією, зазнають великих збитків. Їм важливі не духовні скріпи русского мира, а гроші, але вони будуть домагатися відновлення зв'язків з Росією, йти проти державної політики і дестабілізувати ситуацію", - уточнив нардеп.

Експерт розповів, що в Одеській області є кілька політичних фігур місцевого рівня, які мають різні особисті інтереси - і боротьба цих інтересів дестабілізує ситуацію.

"Парадокс: мер Одеси Труханів, якого звинувачували в симпатіях до сепаратистам, його складно назвати українським патріотом. Однак потрібно враховувати, що його підтримує більшість одеситів ... Зміна Труханова на людину, якій не симпатизує більшість одеситів, дестабілізувала б ситуацію", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", Тимчук вважає, що від Кремля можна очікувати об'єднання терористичних "ДНР" і "ЛНР" в одне утворення.

Детальніше про розбірки терористів в Луганську читайте в колонці Дмитра Тимчука на "Апострофі": "Переворот" в Луганську і втеча ватажка ЛНР: у Москви є два варіанти".