RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

СБУ розповіла про схему спецслужб РФ із закупівлі військового обладнання в Україні

Співробітники Служби безпеки України припинили спробу представників російських військово-промислових компаній купити продукцію одного із запорізьких підприємств для потреб оборонного комплексу Росії.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

"Ділки збиралися легально придбати товари подвійного призначення на фірми-резиденти і переправити продукцію в країну-агресора. За висновком профільних експертів, обладнання запорізького заводу, зокрема, могло бути використано у військовій промисловості", - йдеться в повідомленні.

В умовах введених Україною санкцій для забезпечення потреб Збройних сил РФ військовою продукцією російські спецслужби розробили нелегальний механізм закупівель товарів в Україні.

У відомстві додали, що ще в 2016 році через українські комерційні структури, підконтрольні громадянам РФ, організатори планували налагодити поставки в Росію високотехнологічного обладнання вітчизняного виробництва в обхід визначених державою обмежень.

Відзначається, що під час обшуків на підприємстві та у фігурантів справи вилучено зразки обладнання подвійного призначення, яке направлено на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 111 і 333 Кримінального кодексу України. Проводяться першочергові слідчо-оперативні дії.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні розгорається скандал навколо посольства Росії в Києві, яке проводить операції з нерухомістю на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України.