RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

З'явилися цікаві деталі про план США по зняттю санкцій з РФ після перемоги Трампа

Між США і Російською Федерацією велися переговори про зняття санкцій проти Росії після перемоги на президентських виборах в США Дональда Трампа.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на оприлюднені документи.

Так, згідно з планом, в разі перемоги Трампа тодішній радник адміністрації з нацбезпеки Майкл Флінн мав підтримати проект будівництва АЕС на Близькому Сході.

З електронного листування, яке виявилося в розпорядженні агентства, слідує, що співпраця двох країн на Близькому Сході передбачала участь в проекті російської компанії ВАТ ОМЗ ( "Об'єднані машинобудівні заводи"), яка перебуває під санкціями. Вона повинна була поставляти ядерне обладнання, на виробництві якого спеціалізується.

Уточнюється, що з листа Алекса Копсона, керівника агентства ACU Strategic Partners (спеціалізується на консультуванні в сфері атомної енергетики), який він написав своїм бізнес-партнерам 16 листопада 2016 року, агентство дізналося, що США планували допомогти українській компанії "Турбоатом" отримати контракт на 45 млн доларів на виробництво турбін для реакторів в Саудівській Аравії і в інших країнах Близького Сходу.

В обмін на це, згідно з планом, Україна мала пом'якшити свою позицію щодо зняття антиросійських санкцій. У той же час сам Копсон від коментарів агентству відмовився.

Як повідомляв "Апостроф", раніше новим фігурантом розслідування втручання Росії в президентські вибори США 2016 року став син колишнього радника президента США Майкла Флінна.