RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Україні пройшли спільні навчання з ракетним есмінцем США: опубліковані фото

Військово-морські сили (ВМС) Збройних сил України (ЗСУ) провели спільні тренування типу PASSEX з есмінцем ВМС США "Джеймс Вільямс".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба ВМС ЗСУ.

"Мета заходу полягала у відпрацюванні взаємодії з кораблями країн-партнерів відповідно до стандартів НАТО, підвищенні рівня взаємосумісності та поглибленні співпраці", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що два українські вертольоти Ка-27 відпрацювали елементи посадки на палубу американського корабля. При цьому пілоти діяли в непростих метеорологічних умовах.

Крім того, учасники тренування провели навчання з протиповітряної оборони відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу.

Варто відзначити, що на навчання вже відреагували в Росії.

Так, на думку російської влади, спільне тренування ВМС України з есмінцем США в Чорному морі є провокацією, повідомляє агентство "РИА Новости".

"Ми виступаємо категорично проти. Це провокація, яку Росія сприймає як недружній крок з боку США", - заявив перший заступник голови оборонного комітету Ради Федерації Франц Клінцевич.

За його словами, таке тренування порушує "всі мислимі і немислимі" домовленості з США. Клінцевіч підкреслив, що такі "ігри" матимуть дуже серйозні наслідки.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Чорне море увійшов ракетний фрегат ВМС Франції.