В Україну намагався нелегально потрапити депортований соратник Саакашвілі: фото

У неділю, 3 грудня, вранці прикордонники затримали депортованого в листопаді з України соратника екс-президента Грузії і колишнього глави Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі громадянина Грузії Вано Надірадзе.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Міністерство внутрішніх справ (МВС) України.

"Сьогодні вранці на українсько-молдовському кордоні правоохоронці виявили рух невідомого, який слідував з території Молдови в нашу країну", - йдеться в повідомленні.

Так, працівники прикордонних відомств обох держав скоординували дії з метою недопущення незаконного порушення кордону. Прикордонники відділу "Кельменці" на напрямку ймовірного руху порушника також перекрили лінію державного кордону.

"За кілька годин спільними зусиллями в 20 метрах від кордону був затриманий правопорушник. Ним виявився 47-річний громадянин Грузії Вано Надірадзе, який кілька днів тому був депортований правоохоронними органами України. Іноземець збирався незаконно потрапити в Україну. За даним фактом правоохоронцями Молдови порушено кримінальну справу", - додали в МВС.

Нині тривають слідчі дії. Справа буде направлена до суду.

Як повідомляв "Апостроф", раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що депортація громадян Грузії з України в жовтні і листопаді сталася з порушеннями українського і міжнародного законодавства.