RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Щось потрібно буде віддати: економіст розповів, як Путін загнав Росію в цугцванг

Фінансовий аналітик, партнер-керівник компанії Capital Times Ерік Найман вважає, що Російська Федерація заганяє себе в цугцванг (положення в шашках і шахах, в якому будь-який хід гравця веде до погіршення його позиції).

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Крим.Реаліі".

За словами Наймана, Росії в будь-якому випадку доведеться чимось жертвувати.

"Думаю, вони вступають в переговори з Заходом, щоб мінімізувати втрати. Зараз вони хочуть залишити Крим і віддати Донбас, але так, щоб продовжувати впливати на Україну. Взагалі, Росія вважає себе центром геополітики, навколо якого все обертається. Насправді є два центри геополітики - США і Китай, а Росія перебуває на їх орбіті. Росія посварилася з США і намагається загравати з Китаєм, але саме Китай - її геополітичний супротивник, а зовсім не США", - зазначив аналітик.

Разом з тим, він додав, що є проста закономірність: чим більше грошей в російському бюджеті, тим більш агресивну політику веде Росія.

"Вторгнення в Афганістан було наслідком рекордно високих цін на нафту - точно так само і вторгнення в Грузію, а потім - в Україну. Надія на обвал цін на нафту, а він відбудеться не пізніше 2019-2020 року, і ціна буде близько 20 доларів за барель. Тоді настануть вкрай складні часи для росіян і Кремля", - вважає Найман.

Експерт додав, що наближається нова хвиля світової економічної кризи.

"Справа, в тому числі, в циклічності економіки. Крім того, в усьому світі є свої точки напруженості, невирішені проблеми. Зверніть увагу на те, що відбувається в сонячній енергетиці: сонячні панелі дешевшають, саудівські принци планують виставляти їх в своїх пустелях і міняти модель економіки" , - підсумував Найман.

Як повідомляв "Апостроф", раніше директор департаменту політики та комунікацій Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв заявив, що від Німеччини і особисто від федерального канцлера Ангели Меркель багато в чому залежить стримування агресії Росії.