RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Намагалися оголосити терористом собаку: українець розповів про показовий інцидент в Криму

В окупованому Російською Федерацією Криму Федеральна служба безпеки (ФСБ) звинуватила українця Олександра Ковальчука в підготовці терактів, а його собаку спробувала зробити "співучасником" злочину.

Про це повідомляє видання "Крим.Реаліі".

Так, громадянин України був змушений покинути територію анексованого Криму за рішенням підконтрольного Кремлю Ялтинського міського суду. Зараз Олександр живе в Києві разом з "терористом" собакою Тедді.

"Співробітники ФСБ опитували сусідів, показуючи їм фото моєї собаки і пояснюючи, що хтось бачив її в місцях підготовлюваних диверсій по підриву опор ЛЕП (ліній електропередач, - ред.) в Ялті", - розповів Ковальчук.

Він уточнив, що жив в Криму з 2014 року.

"Оскільки у мене був діагноз онкологічної хвороби, мені лікарі рекомендували поміняти місце проживання на екологічно чистий район. Я переїхав до Ялти. У 2014 році заїхав в Україну, а прокинувся в Росії... У голову не приходило, що нас звинуватять у підготовку терактів. Гуляти з собакою в горах - це ризик для життя, вас оголосять терористом і довести ви нічого не зможете", - підсумував українець.

Як повідомляв "Апостроф", раніше "прикордонники" окупованого Криму в пункті пропуску затримали ще двох українців, які нібито перебувають у федеральному розшуку в Росії.