RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Вкрали Крим і розв'язали війну на Донбасі: на росТБ розгорівся скандал через Україну

Польський публіцист і журналіст Зигмунт Дзенчаловськи в ефірі пропагандистського ток-шоу "Час покаже" публічно звинуватив Російську Федерацію в крадіжці українського Криму і розв'язуванні війни на Донбасі.

Відповідну заяву він зробив в середу, 20 грудня.

"У Польщі нещодавно була опублікована стаття, автор якої розглядає дев'ять можливих сценаріїв вирішення українського конфлікту. Аж до відходу Росії і повернення Криму. І, на жаль, висновок автора говорить про те, що вони не можуть бути реалізовані останнім часом. Ви створили пухлину. Я маю на увазі Російську Федерацію. Ви вкрали Крим! Ви розв'язали війну на Донбасі!" - звернувся Дзенчаловськи до присутнього в студії члена комітету Держдуми з міжнародних справ Сергія Залізняка.

Той обурився і відразу ж зірвався на крик: "Це ви створили пухлину! Це ви створили Майдан! Це ваші шакали там бігали! Ні, ми не дали знищити мільйони людей! Ми зупинили війну, в тому числі примушування до Мінських угод".

У свою чергу, польський журналіст нагадав про минуле життя депутата. "Ви працювали в рекламі. Ви чудовий пропагандист! І те, що ви говорите, до реального життя стосунку не має", - підкреслив Дзенчаловськи.

Крім того, він процитував кандидата в президенти Росії Григорія Явлінського, який закликав Путіна закінчувати війну і виходити з України.

"Війна - це погано", - підсумував поляк.

Як повідомляв "Апостроф", раніше український журналіст виступив на росТБ з правдою про агресію РФ.