Затримання "крота" в українському Кабміні: стало відомо, коли і де завербували чиновника

Затриманий за підозрою у співпраці з російськими спецслужбами помічник-перекладач прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслав Єжов працював на РФ як мінімум два роки.

Про це в четвер, 21 грудня, заявив народний депутат, радник глави Міністерства внутрішніх справ (МВС) Антон Геращенко, повідомляє Inforesist.

За його словами, Єжов був завербований ще кілька років тому під час роботи в посольстві України в США.

Геращенко додав, що у Єжова дружина є громадянкою РФ, і припустив, що його могли залякувати "якимись питаннями, пов'язаними з рідними його дружини" або скомпрометувати його перед сім'єю або держслужбою і таким чином змусили співпрацювати.

"Але це все стане відомо під час слідства", - сказав він.

Крім того, Геращенко висловив переконання, що в органах української влади "дуже багато агентів РФ", які працюють на російські спецслужби "хтось за покликом душі, хтось за гроші, хтось тому, що його шантажують і компрометують".

"У першу чергу під ударом наші Збройні сили, це Національна поліція, це структури влади і структури правоохоронних органів, а також безпеки і оборони", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Азад Сафаров вказав на дивні моменти у затриманні співробітниками СБУ Станіслава Єжова.