На Донбасі затримали бойовика ЛНР, причетного до допитів полонених АТОшників: фото

На території Луганської області затримано чоловіка, який воював на боці бойовиків ЛНР і причетний до допитів полонених бійців АТО.

Про це в Facebook повідомляє спікер генпрокурора України Лариса Сарган.

Затримання проводили співробітники Служби безпеки України за дорученням Головної військової прокуратури.

"На території Луганської області затримано громадянина України Ж., який підозрюється в тому, що він в 2014 році брав участь у терористичній організації "ЛНР", де на посаді "помічника ватажка незаконного збройного формування "РИМ" вів бойові дії проти підрозділів Збройних Сил України та інших підрозділів, залучених до проведення АТО, а також здійснював незаконне утримання, конвоювання і допити полонених українських військовослужбовців", - повідомляє Сарган.

Затриманому пред'явлено підозри за двома статтями: ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) і ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни) КК України. Максимальний термін за скоєння подібних злочинів - 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Фото: facebook.com/LarysaSargan

Чоловіка доставлено до Києва, де в Печерському районному суді обирається для нього запобіжний захід. Прокуратура вимагає для бойовика захід у вигляді взяття під варту.

Фото: facebook.com/LarysaSargan

Як повідомляв "Апостроф", соцмережі потішила історія про маму бойовика ДНР, яка "здала" його української поліції.