RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Створення антикорупційного суду: в Україні вказали на хитрощі Порошенка

Народний депутат Сергій Лещенко, який є ініціатором відкликаного законопроекту про антикорупційний суд, вважає, що президент України Петро Порошенко своїм проектом закону хотів формально виконати вимоги Венеціанської комісії.

Про це він заявив "Апострофу".

Так, парламентарій вважає, що Порошенко вирішив отримати галочку по вимогам МВФ, адже інакше Україна не отримає черговий транш, але при цьому хоче залишити за собою контроль над процесом.

"Він (президент, - "Апостроф") повинен був внести законопроект ще раніше, але спеціально затягнув, щоб процес застряг на місяць. Зрозуміло, що сесія в Раді вже закінчилася, наступна буде в січні, швидше за все, там буде мало депутатів і ніякі закони прийматися не будуть. Тому його подали так, щоб до голосування він не дійшов", - заявив Лещенко.

Разом з тим, нардеп допускає, що президент може в майбутньому відкликати свій законопроект і внести новий, адже "йому необхідні гроші МВФ".

Скептично дивиться на майбутнє антикорупційного суду і суддя Лариса Гольнік.

"Виникає питання, а чи буде дієздатним цей орган, навіть якщо наберуть суддів. Таке враження, що поки хочуть просто заговорити цю тему", - припускає вона.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Ігри Порошенка перед Новим роком: хто буде садити важливих злочинців в Україні".