В Україні розповіли, що чекає колишніх бранців бойовиків, підозрюваних в дезертирстві

Українських військових, які були звільнені з полону бойовиків на Донбасі, але підозрюються в самовільному залишенні місця несення служби, очікують слідство і суди.

Про це в Facebook повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Можливо, від хвилі "перемоги" зараз підніметься хвиля "зради": навіщо таких брали, навіщо їх визволяли... Друзі! По-перше, вони - громадяни нашої держави. По-друге, їх очікує слідство і суд. Тим ми і відрізняємось від ОРДЛи, що у нас панує ЗАКОН і всі громадяни мусять відповідати перед Законом. Хочу попередити псевдо-патріотів: ваша хвиля "влада_саджає_патріотів" не пройде!", - написав Тука.

За його словами, дуже багато реальних бійців АТО знають правду і вимагають притягнути до відповідальності зазначених людей.

"І вони будуть притягнуті до відповідальності! Але, згідно нашого українського законодавства, а не за "законами" ОРДЛи! Їх так сами чекають родини, як і всіх інших. В разі доведення їхньої провини в суді (!), вони будуть відбувати належне покарання, ане сидіти "на подвале". Цей факт свідчить лише про єдине: війна не робиться в білих рукавичках", - також зазначив Тука.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що стосовно 14 з 73 звільнених з полону бойовиків на Донбасі українців відкриті кримінальні виробництва за фактом дезертирства.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі розгорівся справжній скандал навколо військового, звільненого з полону бойовиків.