RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Новий рік крокує по планеті: зібрані яскраві відео святкових салютів по всьому світу

Багато країн вже зустріли Новий рік 2018, який за східним гороскопом є роком жовтої Собаки.

Відео святкових салютів з різних країн опубліковано в YouTube.

Варто відзначити, що в ряді українських міст заборонені салюти в зв'язку з проведенням антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. На думку влади, такі світлові і звукові шоу викликають суспільну напругу на тлі подій на сході країни.

Крім того, психологи стверджують, що салют може викликати переляк у тих, хто приймав участь в бойових діях, і позначитися на їх здоров'ї.

Салют в Гонконзі (Китай)

Жителі Гонконгу зустріли Новий 2018 рік на знаменитій гавані Вікторія, де запустили святкові салюти. Гонконгські феєрверки вже давно вважаються одними з кращих в світі.

Салют в Дубаї (ОАЕ)

У Дубаї біля найвищої споруди у світі, вежі Бурдж-Халіфа, замість традиційного феєрверку вперше пройшло масштабне лазерне шоу.

Крім мільйона глядачів - жителів і туристів - за святом спостерігали також і представники Книги рекордів Гіннесса. Туди Дубай з новорічним шоу біля вежі потрапляв вже двічі - в 2009 і 2014 роках. Так, в ніч на 1 січня в Еміратах встановили новий рекорд. Новорічна вистава стала "наймасштабнішим лазерним і звуковим шоу, спроектованим на одну будівлю". Величина проекції склала майже 110 тис. квадратних метрів.

Салют в Токіо (Японія)

Новий рік в Токіо зустріли масштабним салютом. Крім того, жителі міста запустили в небо сотні тисяч білих надувних кульок, прощаючись з 2017 роком. Масштабна вистава була не тільки в Токіо, а й в Йокогамі - другому місті за величиною після японської столиці.

Салют в Берліні (Німеччина)

У новорічну ніч центром тяжіння для городян і туристів в Берліні стали Бранденбурзькі ворота: піротехніки в німецькій столиці не пошкодували.

Салют в Лондоні (Великобританія)

У Лондоні було продано більше 100 тис. квитків на новорічне шоу на набережній Темзи. Було запущено більше 10 тис. залпів салюту!

Салют в Парижі (Франція)

Тріумфальна арка на Єлисейських четвертий рік поспіль була сценою для показу світломузичного шоу, присвяченого "паризькому способу життя".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео з новорічним привітанням від президента України Петра Порошенка.