RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Летальна зброя для України: в США розповіли, на що здатний Кремль у відповідь

У Російської Федерації можуть бути кілька варіантів того, як відповісти на надання США Україні летальної зброї.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Так, після заяви про оборудки зі зброєю заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков назвав США "пособником в розпалюванні війни". І цим звинуваченням, ймовірно, реакція Росії не обмежиться.

"Наприклад, Москва могла б відповісти на цей крок, збільшивши підтримку бойовиків на Донбасі, щоб вони мали технічні засоби нарівні з українськими військовими. Депутат українського парламенту Дмитро Тимчук заявив, що російські військові працюють над технологією захисту бронетехніки від ракет Javelin. Нарощування арсеналу бойовиків може бути кращим варіантом для Росії, щоб відповісти на американську угоду про летальну зброю для України, який не погіршить відносини зі Штатами", - йдеться в матеріалі.

Разом з тим, відзначається, що Росія може використовувати гібридну тактику, яку вона регулярно застосовує проти України, включаючи цілеспрямовані вбивства представників сил безпеки і чиновників, кібератаки, економічні обмеження і політичні маніпуляції, щоб зробити більший тиск на країну і її західних партнерів.

Кремль міг би навіть застосувати ці методи за межами України, наприклад, в Сирії або на околицях Європи, щоб відплатити США за посилення підтримки української влади. Зрештою, Росія неодноразово дотримувалася аналогічної стратегії в минулому.

"Третій варіант для Москви - поки відкласти відповідь і зробити вибір на користь дипломатії. За два місяці до майбутніх президентських виборів чинна російська адміністрація зацікавлена в тому, щоб уникнути ескалації конфлікту в Україні і щоб США не посилили економічні проблеми Росії розширенням санкцій. Точно так же і продовження переговорів з США по миротворчі операції допомагає Москві відкласти ймовірне рішення Вашингтона накласти суворіші санкції", - додали в Stratfor.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Смертельна зброя для України: у Кремля три варіанти відповіді - приватна розвідка США".