RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Точно в ціль з великої відстані: волонтер розповів, як українські снайпери влаштували паніку у бойовиків ДНР

Українські військові на Світлодарській дузі в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі викликали паніку у бойовиків прицільним обстрілом.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив волонтер Юрій Мисягін.

За його словами, в середу, 10 січня, вранці на Світлодарській дузі в районі селища Травневе після обстрілу терористами українських позицій з ствольної артилерії загинув один боєць АТО і один був поранений.

Опівдні цього ж дня українські снайпери кілька годин спостерігали за терористами з відстані близько 1000 метрів. При цьому бойовики, які перебували на своєму опорному пункті, нічого не запідозрили: спокійно виходили курити.

"І ось момент настав. Одночасно два терориста вийшли з укриття. Перший постріл потрапив точно в ціль. Терорист замертво впав на землю. Другий встиг смикнутися, і тут же куля його наздогнала. Частки секунди і у терористів 1-200, 1-300. На позиції терористів почалася паніка. Пораненого швидко почали відтягувати за гребінь землі, і він опинився поза зоною видимості для нашого снайпера", - зазначив Мисягін.

Він додав, що на іншій українській позиції, що розташована на відстані близько 2700 метрів від описаних подій, помітили, як терористи відтягнули пораненого, і боєць АТО одним точним пострілом ліквідував терориста.

"За час війни я ніколи не чув, щоб з відстані 2700 метрів при пориві вітру, а на Світлодарській дузі вони постійно, наш боєць точно вразив ціль. Такий результат викликає тільки повагу і захоплення", - підсумував волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", за минулу добу в зоні АТО загинув один український військовослужбовець, ще четверо були поранені і травмовані.