RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

До нього не заходять лікарі: з'явилися тривожні дані про стан заарештованого кримськотатарського активіста

Кримськотатарському активісту Бекіру Дегерменджі, якому 12 січня 2018 року Київський районний суд окупованого Російською Федерацією Сімферополя продовжив арешт, не надається медична допомога.

Про це заявила дочка політв'язня Мавіле Дегерменджі, повідомляє Gazeta.ua.

"До нього не заходять лікарі СІЗО, хоча він і лежить в медсанчастині. Коли він був в лікарні, лікарі сказали, що йому потрібна реабілітація. Кожен день необхідно вимірювати тиск, через кожні 10 днів брати кров на аналізи, але з цього нічого не роблять. Суди проходять на другому поверсі, і йому важко підніматися на поверх, він починає задихатися", - розповіла вона.

Уточнюється, що в ніч на 14 грудня Бекір Дегерменджі потрапив в реанімацію. 20 грудня його перевели до пульмонологічного відділення, поклали в коридорі.

"Коли Бекір потрапив в реанімацію, лікар говорив йому: "Ще 20 хвилин - і ми б не змогли тебе врятувати. Але для працівників СІЗО і слідчих людське життя нічого не варте", - додав адвокат заарештованого Едем Семедляєв.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в окупованому Росією Криму до кількох років колонії-поселення і штрафу засудили українського активіста Володимира Балуха.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії Тема: Крым
Теги: медики, Крим