RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Залишається тільки Україна: військовий експерт висловився про дії загнаного в глухий кут Путіна

Президент РФ Володимир Путін зайшов в глухий кут у своєму впливі на кризи в Сирії і на Корейському півострові, тому може сконцентруватися на ситуації в Україні.

Про це висловив думку військовий експерт Олег Жданов в колонці на "Апострофі".

Він вважає, що Росія не зважиться втрутитися в потенційний конфлікт на Корейському півострові.

"Чи врятує Путін свого друга Кіма? РФ ніколи не йде в лоб. Коли виникає пряма загроза розправи або розв'язання кризи силовим шляхом, то Росія завжди йде в тінь. Вони в принципі і так не дуже були легалізовані там. Росія в даному випадку вичерпала свій ресурс в плані підвищення градуса напруженості в північнокорейської проблеми", - зазначив експерт.

Жданов відзначає, що і в Сирії Росія потрапила у важку ситуацію.

"У Сирії теж тиша і спокій, тому що все Вартові Ісламської революції зараз в Тегерані і вже російські приватні військові компанії там же, тому що якщо Іран відійде від Росії, то у Путіна не залишиться основи для ведення політики на Близькому Сході. Тому в Сирії росіяни зараз мовчать як миші, їх там довбають всі, кому не лінь", - зазначив він, зазначивши, що російським позиціям там загрожує Іран, Туреччина та Ізраїль.

"Тому в Сирії у Путіна теж тупик. Залишається одна Україна, але наша криза живе за рахунок підтримки нашої влади. Це більше наша криза, ніж російська", - вважає військовий експерт.

Детальніше читайте в колонці Олега Жданова на "Апострофі" Загроза великої війни в світі: Кремль йде в тінь.