RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Втрати сил АТО на Донбасі: ЗМІ розкрили деталі про українського військового, який "ожив"

У мережі з'явилися подробиці про українського військового з Чернігівської області, який деякий час вважався загиблим в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

Про це пише видання novynarnia.com.

Відзначається, що в прес-центрі штабу АТО і в Міністерстві оборони заявляли, що 17 грудня в результаті мінометного обстрілу позицій Збройних сил України (ЗСУ) під селом Зайцеве Донецької області загинули троє бійців 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади.

Імена двох загиблих незабаром стали відомі - прапорщик Андрій Сіпавка і старший солдат Тимофій Гениш.

За словами голови Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Геннадія Москаля, в їх бліндаж нібито залетіла міна калібру 120 мм, яка потрапила в чавунну піч-"буржуйку". Та розлетілася на дрібні осколки, почалася пожежа. Москаль уточнив, що в результаті інциденту помер ще один боєць з Чернігівської області, але його імені не назвав.

Видання додає, що намагалося з'ясувати ім'я третього загиблого. Так, в командуванні Сухопутних військ заявили, що це 41-річний Володимир Володимирович Портянко. У той же час в Чернігівській області заявили, що в грудні у них не було загиблих в АТО, а Портянко насправді перебуває у військовому госпіталі, і щодо його ведеться слідство - чоловік самовільно покинув позиції.

"Коли саме - до обстрілу позицій або після, точно не відомо. Але через два тижні після обстрілу його знайшли в Чернігові - він ходив по місту зі зброєю", - розповіло джерело.

Уточнюється, що в Чернігівському військовому госпіталі коментувати ситуацію відмовилися, але прояснити ситуацію допомогли волонтери, які співпрацюють з медзакладом.

"Володимир Портянко лікувався в госпіталі від опіків, лежав в окремій палаті під охороною військової служби правопорядку. 10 січня його виписали і вивезли з госпіталю. Портянко лікувався тут протягом 10 днів", - сказала волонтер Ірина Тимофєєва.

Видання додало, що у Володимира Портянко були опіки обох кистей рук. При цьому джерела стверджують, що військова прокуратура підозрює військовослужбовця у вбивстві своїх товаришів по службі, які загинули 17 грудня під Зайцевим.

Так, тіла загиблих Гениша і Сіпавки досі не поховані - вони залишаються в морзі, оскільки триває слідство за фактом смерті.

"Тобто пожежа в бліндажі таки була. Але що її викликало - ворожа 120-міліметрова міна або людський фактор - розбирається слідство", - підсумувало видання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася гарна новина про втрати сил АТО на Донбасі.