RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Україні показали на прикладі, як варто було поводитися при захопленні Криму

Ізраїльський політолог, фахівець по Близькому Сходу, рабин Авраам Шмулевич вважає, що Україна при анексії Криму Російською Федерацією могла б скористатися прикладом Туреччини.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Туреччина - це прекрасний приклад держави, яка захищає свої національні інтереси. Американці, звичайно, незадоволені рішенням Анкари. Турки майже прямим текстом сказали, що, якщо американці будуть підтримувати курдів, турки будуть вести вогонь по всіх, включаючи американців", - нагадав експерт.

Шмулевич підкреслив, що держава, яка хоче відстоювати свої інтереси, робить це навіть всупереч думці США і тим більше всупереч думці Росії. У цьому сенсі інші еліти повинні повчитися у турецької еліти. Адже в деяких країнах вважають, що потрібно керуватися навіть не заявами, а просто натяками своїх партнерів, вважає він.

"Це я в першу чергу говорю про Крим. Коли сучасна українська влада говорить, що їм хтось зателефонував і натякнув, що Крим потрібно залишити, вони і залишили... А якщо я як пранкери подзвоню [президенту України Петру] Порошенку і вимагатиму віддати Київ?" - запитав він.

Експерт нагадав, що російські сили перебували в Афріні, але на першу вимогу Анкари вони знялися і пішли.

"Росіяни зробили ще одну негарну річ - запропонували курдам повну капітуляцію, відмовитися від своєї державності, перейти під владу [президента Сирії Башара] Асада. Мовляв, тоді росіяни гарантують, що турки не увійдуть в Афрін. Це підла пропозиція, вони шантажували курдів турками, на яких вони не мають ніякого впливу", - уточнив Шмулевич.

Він нагадав, що курди оголосили Росію причетною до вторгнення, заявивши, що Росія - такий же злочинний співучасник цієї операції, як і Туреччина, відповідальність за життя мирних курдів лежить і на російському режимі.

"Пам'ятайте, коли турки збили російський літак, Путін сказав: "Помідорами не відбудетеся"? Росія просто надуває щоки, але ніякої ролі не грає", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У військ Путіна немає шансів проти будь-якої сучасної армії - ізраїльський політолог.