RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Росії мало не вбили правозахисника: опубліковано фото наслідків побиття

28 січня в російському Санкт-Петербурзі жорстоко побили правозахисника Динара Ідрісова.

Про це він розповів сам "ОВД-Инфо".

Правозахисник під час мітингу опозиції вирішив зняти його з висоти і для цього піднявся в будинок на перетині Тверської і Одеської вулиць. Коли він вирішив вийти з дому, його збили з ніг троє чоловіків, що стояли на сходовому майданчику.

"Я впав на коліна і відразу ж після цього отримав удар у скроню. На щастя, я встиг зреагувати, і удар прийшовся по дотичній, свідомість я не втратив. Вони навалилися на мене і стали лупасити. Забрали телефони - у мене їх було два, за допомогою одного з них я вів стрім - і стали демонстративно їх ламати ногами. Те ж зробили і з камерою, яка була закріплена на грудях на мікроштативі. Все відбувалося без слів. Після цього почали методично бити по голові , переважно ногами. Я намагався захищатися, підставив руку - її зламали", - розповів Ідрісов.

Потім журналіста в своїй квартирі заховали місцеві жителі. У нього перелом лівої вилиці з осколками, гематома скроневої області, закрита черепно-мозкова травма, струс мозку. Перелом руки, що вимагає складної операції зі штифтом. Удари грудної клітки і попереково-крижового відділу.

Идрисов зазначає, що постарається знайти винних, але не вірить в успіх цієї затії.

Раніше кримський правозахисник розповів про тортури в ФСБ.