RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні заарештували чеченця, підозрюваного спецслужбами РФ в нападі на частину Росгвардії

Бориспільський суд Київської області заарештував на 40 діб уродженця Чечні, 25-річного Алі Бакаєва, якого спецслужби РФ підозрюють у причетності до нападу на частину Росгвардії в березні минулого року.

Про це повідомляє "Кавказ.Реалії" з посиланням на адвоката правозахисної організації "Право на захист" Станіслава Красника.

Він зазначив, що Бакаєва помістили в СІЗО.

"Дали сорок діб, зараз він знаходиться на Лук'янівці (Київське СІЗО №13). Я подав апеляцію, але перше засідання не відбулося – не прийшов прокурор", - заявив адвокат, додавши, що розгляд апеляції має відбутися 12 лютого.

За його словами, у Бакаєва поки не було можливості звернутися до міграційної служби із заявою про притулок. Намір просити притулку в Україні він висловив під час допиту відразу після затримання співробітниками прикордонної служби України від 31 січня.

Бакаєва затримали відразу по прильоту в аеропорт "Бориспіль" з Каїра, де він проживав з квітня 2017 року. Його дружина і дитина потрапили на територію України без будь-яких перешкод.

Нагадаємо, в березні 2017 року в Наурському районі Чечні шестеро чеченців напали на військову частину Росгвардії. При цьому шість військовослужбовців були вбиті і троє поранені. Всі шестеро нападників були вбиті.

Як повідомляв "Апостроф", російські журналісти вказали на дивні деталі в ліквідації напали на частину Росгвардії в Чечні.