RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Одесі з гонитвою затримали банду викрадачів елітних авто: опубліковано фото і відео

В Одесі поліція затримала зловмисників, які викрадали елітні автомобілі – BMW-X, Land Rover, Range Rover, Toyota і Lexus. Вартість кожного авто становила понад 40-50 тисяч дол.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції.

Організатором виявився 44-річний житель Одеси, раніше судимий за аналогічні правопорушення, виконавцями були 27-29-літні одесити.

Зловмисники викрадали машини за допомогою спеціальних пристроїв для зняття автомобілів з сигналізації. Потім авто відганяли у "відстійник" – заздалегідь орендований гараж – і чекали зв'язку з власником транспортного засобу. Посередник через певні корумповані зв'язки в правоохоронних органах виходив на контакт з власником авто, отримував від нього названу суму – від 5 до 10 тисяч дол – і повідомляв спільників. Після цього автомобіль відганявся у малолюдне місце, де його повинен був забрати хазяїн.

Правоохоронці задокументували сім епізодів діяльності угруповання і ще три невдалі спроби викрадення. Три елітних авто злочинці повернули власникам. Одну з машин викрадачі залишили за рогом будівлі одеської поліції.

Зловмисники були затримані в момент виїзду з орендованого гаража на вкраденому позашляховик Lexus з метою взяти за нього викуп у власника.

Також поліцейські виявили ще три викрадених автомобіля: BMW-X5, Land Rover і RangeRover. Крім цього, були виявлені різноманітні прилади для викрадення і два пістолети з набоями, кустарно перероблені під вогнепальну зброю.

На даний момент злочинці поміщені під варту. Поліцейські ведуть роботу з виявлення корупційної схеми в правоохоронних органах.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно у Києві затримали банду викрадачів елітних автомобілів.