RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Небезпека з різних сторін: генерал розповів, як Путін виставив "тризуб" проти України

Росія продовжує нарощувати військовий і чисельний потенціал навколо України за трьома напрямками, щоб терміни приведення зброї в боєготовність в потрібний момент були мінімальними.

Про це генерал-лейтенант, екс-заступник голови Генштабу ЗСУ Ігор Романенко написав в колонці на "Апостроф".

"Подивіться, що за останні кілька років зробила Росія. Вони весь час звинувачують НАТО. Але взяти той же анексуваний Крим, де відбувається нарощування високотехнологічної, сучасної зброї. Туди завозиться все, що є у військово-промисловому комплексі РФ - це і нові танки, і засоби протиповітряної оборони, і нової в Чорноморському ВМФ, і нові зразки техніки в авіації, військово-морських силах. Тобто все це наростає від початку анексії і до теперішнього часу. Крім того, посилюється військовий потенціал в Калінінградській області РФ, куди ввозяться "Іскандери" та інше. Також з їх боку порушуються міжнародні угоди про переміщення сил і засобів, міжнародні угоди щодо ракет середньої та малої дальності. А в минулому році вони під час спільних навчань в Білорусі під виглядом ППО завели туди все, що їм потрібно. І вони роблять це для того, щоб терміни приведення зброї в боєготовність були мінімальними", - відзначає він.

Крім того, Романенко звертає увагу на досить важливу деталь, яка вказує на активну військову присутність Росії біля кордонів з Україною.

"А тепер намалюйте цей тризуб з боку Росії щодо України - з півночі, через центр і на південь - і можна зрозуміти, що вони зробили. Все це говорить про те, що сили і потенціал ростуть і всебічно нарощуються. В минулому році вони перейшли на армію чисельністю понад мільйон", - вказує генерал-лейтенант.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін оточує Україну військами: три небезпечні напрямки.