RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Під Радою почалися зіткнення між протестуючими і силовиками: опубліковано фото і відео

Під будівлею Верховної Ради сталася сутичка між поліцією і учасниками акції протесту, в результаті якої постраждали двоє правоохоронців та 9 чоловік були затримані.

Про це з парламентської трибуни заявив депутат Антон Геращенко, перепадає телеканал "112 Україна".

За його словами, прихильники лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі, які влаштували пікет перед будівлею Ради, намагалися підпалити автомобільні покришки.

"Щойно перед ВР організацією "Рух нових сил" Саакашвілі було організовано провокацію. Перед будівлею ВР викотили шини і намагалися їх підпалити. Коли співробітники поліції не дали цього зробити, в них полетіло каміння, 15 хвилин тому двоє співробітників поліції постраждали. В одного поламана ключиця. Наразі 9 осіб, які здійснили провокацію (не виключено, що за гроші росіян), затримано, їх буде перепроваджено до органів внутрішніх справ", - сказав Геращенко", - зазначив Антон Геращенко.

У свою чергу, парламентарій Ірина Геращенко уточнила, що постраждали військовослужбовці Національної гвардії, які заявляли, що камені в них кидали в тому числі і народні депутати.

"Як говорять самі нацгвардійці, серед тих, хто в них кидав каміння сьогодні, знову були народні депутати ВР України. Вибачте, будь ласка, кидати камінням у нацгвардійців, які вчора повернулися з другої лінії фронту, - це злочин", - каже депутат.

Як повідомляв "Апостроф", активісти партії "Рух нових сил", які влаштували пікет біля будинку генерального прокурора Юрія Луценка, заявили, що глава ГПУ напав на них з сокирою.