RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Загроза не тільки для України: генерал пояснив, чим небезпечні ядерні боєголовки Путіна в Криму

Розміщення Російською Федерацією ядерних боєголовок в анексованому Криму становить загрозу не тільки для України, яка є загоном європейської цивілізації на сході.

Про це "Апострофу" заявив генерал-лейтенант, заступник начальника Генштабу ЗСУ в 2006-2010 роках Ігор Романенко.

За його словами, не всі в ЄС і НАТО чітко це розуміють, інакше допомога здійснювалася б більш ефективно.

"Згадаймо, що відбувалося під час Другої світової війни, коли СРСР воював з Німеччиною - який тоді був ленд-ліз з боку США і допомога від Великобританії, тобто Радянський Союз отримував всю необхідну допомогу. А тут ми маємо, що маємо. Якщо допоможуть хоч якось, то будемо вдячні, але не це порівняти з допомогою СРСР, оскільки поки немає принципового рішення. Тому треба шукати шляхи і більш ефективно впливати на це з боку України", - сказав Романенко.

Він нагадав, що Велика Вітчизняна війна тривала 1418 днів і завершилася конкретним результатом - перемогою. А тривалість подій в Україні вже перевищує цей термін.

Разом з тим, генерал зазначив, що у Чорноморського флоту і раніше була ядерна зброя. Її завозили туди, коли хотіли. Україна це не контролювалося.

"А після анексії Криму Володимир Путін (президент РФ, - ред.) сказав, що він був готовий застосувати при необхідності цю зброю (під час захоплення півострова, - ред.). І тому інформація, що десь в Криму з'явилися ядерні боєголовки - це продовження імперської агресії, яку здійснює Росія щодо своїх сусідів і, в першу чергу, України. Це треба чітко уявляти", - підкреслив Романенко.

Він зазначив, що боєголовки там і були, але тепер з'явилися ще й на сухопутній частині.

"У радянські часи на півострові були сховища, які вони відремонтували, і тому завозять туди боєголовки. А в України та інших держав, які організовують і здійснюють розвідку за тим, що відбувається в Криму, немає ніяких ілюзій щодо РФ - це підвищення їх потенціалу, починаючи з ядерного і ракетного", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін оточує Україну військами: три небезпечних напрямки.