Категорично проти Порошенка: джерело розповіло, кого на виборах підтримає Коломойський

Український олігарх Ігор Коломойський на виборах в Україні може підтримати лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

Про це "Апострофу" заявило джерело, близьке до олігарха.

За його словами, в політикумі зараз активно обговорюється це питання.

"Він точно буде націлений зробити президентом Юлію Тимошенко. Коломойський буде ставити на неї. Можливо, він буде підтримувати не одного кандидата, а декількох. Але це будуть суто технічні варіанти, щоб відкусити у Порошенка (президента України Петра Порошенка, - ред.) шматочок електорату. Він буде робити все, тільки щоб Порошенко не став президентом знову", - сказав співрозмовник.

У той же час він зазначив, що поки не ясно, чи буде Коломойський підтримувати екс-лідера "Правого сектора", нардепа Дмитра Яроша.

"Все буде залежати від рішення самого Яроша. Він поки не прийняв рішення, чи буде продовжувати свій шлях в політиці", - сказав він.

Крім того, Коломойський буде ставити і на окремих депутатів, щоб провести їх до Верховної Ради.

"Він буде заводити своїх людей в Раду, так званих технічних кандидатів, щоб вони голосували за потрібні йому рішення", - сказало інше джерело видання.

Разом з тим, уточнюється, що з відомих політичних активів у Коломойського є партія "УКРОП", яка була створена в 2015 році. Її лідером якийсь час був близький соратник олігарха, співзасновник цієї політсили Геннадій Корбан, якого в 2016 році змістили з поста, місце лідера партії тимчасово зайняв Денис Борисенко, близька до олігарха людина.

За словами джерела, яке знає ситуацію в "УКРОПі", зараз політсила переживає не найкращі часи. Але найближчим часом планується обрати її нового лідера, яким стане позафракційний народний депутат Олександр Шевченко, який входить до президії партії. Правда, ситуація може ускладнитися у зв'язку з недавнім поверненням Корбана з Ізраїлю в Україну.

Співрозмовник видання, близький до Коломойського, уточнив, що олігарх збирається і далі одноосібно контролювати політсилу і підтримувати її фінансово.

"У "УКРОПа" хороші показники в трьох ключових для партії областях: Волинській, Івано-Франківській та Дніпропетровській. Показники можна підняти і в інших регіонах, і Ігор Валерійович це розуміє", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко розколов олігархів: на кого зроблять ставки Коломойський, Ахметов і кум Путіна.