RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Зроблено гучну заяву про можливу причетність українських прикордонників до викрадення їхніх колег ФСБ

Держприкордонслужба України перевіряє можливу причетність своїх працівників до викрадення співробітників Сумського прикордонного загону Ігоря Дзюбака і Богдана Марцоня в жовтні минулого року.

Про це заявив спікер ДПСУ Олег Слободян в ефірі "Громадське радіо".

"Ми вивчаємо можливу причетність до їх викрадення співробітників Державної прикордонної служби, так і, можливо, навіть працівників інших правоохоронних органів. Є кримінальна справа Національної поліції про викрадення", - зазначив спікер ДПСУ.

Він заявив, що спецслужби Росії три рази намагалися викрасти співробітників ДПСУ після того, як в червні минулого року в Україні затримали двох працівників ФСБ РФ. Четверта спроба, каже Слободян, виявилася вдалою.

Нагадаємо, Ігоря Дзюбака і Богдана Марцоня в Росії звинуватили в незаконному перетині кордону, їх уклали в СІЗО в Москві.

1 березня в Харкові Ігоря Дзюбака і Богдана Марцоня обміняли на двох прикордонників ФСБ РФ Аскара Кулуба і Володимира Кузнєцова, яких затримали прикордонники Херсонського прикордонного загону в червні 2017 року.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Олег Слободян заявляв, що РФ намагалася викрасти українських прикордонників на ділянці Луганського, Харківського та Сумського загонів.