Справа Рубана: журналіст вказав на цікавий момент з місцем зберігання зброї і вибухівки

Журналіст Антон Комаров розповів подробиці про в/ч А0553 в Хмельницькому, на території якої зберігалася зброя, що в листопаді 2017 року передана керівником українського центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook український журналіст Антон Комаров.

"Місце, де був схрон зброї, яку вивозив Рубан в/ч А0553 8-ий окремий полк спецназу. Хмельницький. Командир полку полковник Олег Нечаєв. Люди з цього полку, розробляли такі спецоперації як знищення Гіві. Рубана вели щільно і давно і я впевнений на 99.9%, що в/ч А0553 була обрана спецслужбами як надійне місце. Думати, що спецназівці готувалися до держ. перевороту не хочеться", - написав він.

Нагадаємо, виходячи з матеріалів прокуратури, наданих суду, Володимир Рубан, використовуючи знайомство з ватажком ДНР Олександром Захарченко, купив зброю і перевіз її в "сіру зону".

Так, першу "партію" боєприпасів Рубан перевіз 23 листопада в місце "поруч із залізничною станцією" Майорськ.

"У той же день Рубан передав вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові речовини і пристрої Березню Г.П., який за вказівкою Рубана на цьому ж автомобілі (Mercedes Benz Sprinter, АН 6034 ІС) привіз їх на територію в/ч А0553 в м. Хмельницький, де залишив для зберігання", - йдеться в підозрі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Тука розкрив декілька гучних деталей справи Рубана.