RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Українців попередили про потужні магнітні бурі: названі дати

Починаючи з 14 березня планету накриють магнітні бурі а з 18 березня хвилювання магнітосфери відчують на собі жителі України.

Про це повідомляє Сегодня.

З 14 по 17 березня магнітні бурі будуть не дуже сильними. Жителі в Україні негативний вплив цього явища буде відчуватися 18, 22 і 26 березня. Цим бурям поки що присвоєно клас G1 - за п'ятибальною шкалою інтенсивності магнітних бур. Це означає, що в зазначені дні можуть відбутися невеликі збої в роботі енергетичних систем і змінюватися пташині маршрути.

Погіршення самопочуття може спостерігатися у гіпотоніків і гіпертоніків.

"Сильніше поле на північному сході країни, а на заході і півдні - слабше. Можна припустити, що в Херсоні та Івано-Франківську магнітні бурі будуть не такими чутливими для українців, як, наприклад, в Чернігові", - повідомляє київський терапевт Тамара Глинник .

У зв'язку з цим лікар радить зменшити навантаження на серцево-судинну систему.

"Гіпертонікам можна приймати ліки від підйому тиску або ж пити настоянки пустирника, валеріани або м'яти. Гіпотонікам потрібні інші трави - женьшень, лимонник. Тим, хто страждає аритмією показані препарати, що містять калій", - говорить Глинник.

Поліпшити самопочуття під час магнітних бур можна також за допомогою контрастного душу, помірних фізнавантажень, лазні та дотримання режиму сну. У ці дні доктор радить відмовитися від жирної їжі, алкоголю і куріння.

Як повідомляв "Апостроф", в лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН розповіли про те, що потрібно робити в магнітні бурі.