RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У СБУ йдуть великі розбірки: журналіст розкрив нові подробиці резонансного вибуху в Києві

На сьогоднішній день у Службі безпеки України (СБУ) йдуть великі розбірки з приводу провальної операції 6 березня в Києві по затриманню співробітника полку поліції особливого призначення Володимира Іващенка, який кинув у групу захоплення гранату і зумів безкарно втекти.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Він нагадав, що Іващенко - колишній "беркутівець" - нелегально торгував зброєю.

Разом з тим, журналіст з посиланням на джерела додав, що в Службі безпеки йде масштабне службове розслідування того, що сталося.

"Група захоплення Іващенка була зі складу спецпідрозділу "Альфа" СБУ Харківської області. Тобто залучили тих, чиє завдання захоплення злочинців, але вони не просто допустили підрив гранати, але навіть не змогли запобігти прориву злочинця", - підкреслив він.

За словами Бутусова, в цій історії вражає те, що затримання в Києві проводило харківське управління СБУ і харківська "Альфа". Крім того, незважаючи на заздалегідь підготовлену операцію і те, що злочинець сів в машину оперативників, його дії не контролювалися, його не тримали на прицілі.

Також співробітники "Альфи" в результаті вибуху гранати розбіглися, управління було втрачене, а район операції не блокований. Переслідування не було організовано. Злочинець зумів піти.

"Офіцер з групи захоплення з Харкова під час операції знімав те, що відбувається, на відео. Цей відеозапис офіцер СБУ через кілька годин передав одному з інтернет-видань (причому це видання саме СБУ вважає пов'язаним з російськими спецслужбами). Тобто секретна службова інформація навмисно "злита" для дискредитації СБУ самим співробітником СБУ", - зазначив Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", в результаті вибуху гранати в Києві на Броварському проспекті осколкові поранення отримав один співробітник СБУ.