RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Британії порадили, як нанести потужний невійськовий удар по Росії

На сьогоднішній день Великобританії, Сполученим Штатам і в цілому колективному Заходу потрібно вирішити дуже складну задачу: як придушити агресивну Росію з ядерною зброєю, яка до того ж управляється напівпараноїками.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Росію душать повільно - на її шию наклали залізний обруч і потихеньку, на півоберта, закручують кожен раз... Нанести ядерний удар по Росії якось не з руки. Вони будуть застосовувати комплексні заходи - дипломатичні, інформаційні, військові в тому числі" , - зазначив він.

Арестович додав, що у Британії є можливості завдати удару по Російській Федерації.

"Якби я був на місці британців, я б включив потихеньку всі тумблери, наприклад, в Сирії якісь терористи-курди збили б російський літак - ось так випадково вийшло, британці та США ні до чого. Або був би черговий наліт дронів на Хмеймім, згоріло б кілька літаків. Ну і паралельно всі ці футболи, арешти рахунків олігархів, перевірки та інші речі, які вони вже роблять. На військові заходи вони, швидше за все, не підуть - будуть душити фінансово і політично. Ну і демонстративно бойкотувати Чемпіонат світу з футболу ", - підкреслив експерт.

За його словами, бойкот Чемпіонату світу з футболу в Росії - це удар по міжнародній репутації Москви.

"Зараз був олімпійський удар, коли "невідомі атлети" брали участь спочатку в Зимових, а тепер в Паралімпійських іграх. Один із трендів, за якими Путін розганяє велич Росії, - спортивний. Коли людина витрачає 50 млрд доларів на організацію Олімпіади, то це що-небудь та значить, адже це оборонний бюджет. Захід лупить по болючим точкам - вони вводять заходи, які керують конкретним персонажем або групою осіб, які формують політику, працюють з людиною. Я можу повторити, оскільки ця істина не в'яне: Радянський Союз в Афганістані, якщо треба було взяти село або заспокоїти район, бомбив все, що рухається", - сказав Арестович.

Експерт додав, що британці живуть у модерні, не вважають за потрібне розбомбити всіх. Вони створюють структуру, щоб подивитися, хто є ключовими особами, які приймають рішення, від кого залежить політика, і потім нанести точкові удари. Тоді вся банда просідає без жертв і великих руйнувань. Вони не хочуть робити з Росії "місячний пейзаж" і не хочуть, щоб постраждав російський народ - вони б'ють по тих людях, які формують політику.

Арестович зазначив, що спорт для президента РФ Володимира Путіна - дуже важливий тренд, на організацію цього чемпіонату витрачаються величезні гроші, і вони б'ють по ньому. Крім того, є ще одне міркування: і агресія проти Грузії, і агресія в Криму почалися під прикриттям міжнародних спортивних змагань. Не виключено, що приблизно такий план був і на цей чемпіонат.

"Якщо присутні лідери держав світового значення, наприклад, "великої сімки", то в момент змагання дуже важко включати адекватну реакцію, санкції і так далі. Крім того, в ложі Путін може пояснити, що це випадковість, помилка. А якщо гості залишилися вдома , якщо їх національні збірні, читай "заручники", не перебувають на території ворожої держави, то насправді можна швидше реагувати і приймати рішення. А це значить, що прикритися змаганням буде складніше", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Росію будуть душити повільно, війна скінчиться не раніше 2030 року - Олексій Арестович.