RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Палений алкоголь і несвіжа молочка: з'явилися нові фото з магазинів на окупованому Донбасі

В інтернеті оприлюднили свіжі знімки з магазинів на окупованому бойовиками незаконних збройних формувань Донбасі.

Відповідні знімки публікує Gazeta.ua.

Відзначається, що на окупованій території сходу країни все частіше відкриваються нові магазини і супермаркети. На їх прилавках продають палений дешевий алкоголь, неякісне м'ясо і молочку. Товари хорошої якості є, але вони не всім по кишені.

"На свою пенсію тут (в Донецьку - ред.) можу дозволити хліб, крупу, пару яєць, молоко і дешеву ковбасу. М'ясо, рибу не купую, вони дорогі для мене. Філе курки коштує в переведенні з рублів - 100 гривень за кілограм. Рибу давно не купувала, а консерви боюся. Вони місцевого виробництва, можна ними отруїтися", - розповіла донеччанка Тетяна Василівна.

За даними видання, в Шахтарську бойовики здають в оренду колишнє приміщення "ПриватБанку" під продуктовий магазин. За 4 роки окупації він придбав репутацію найдешевшого в місті. Найчастіше місцеві жителі купують молочну продукцію, крупи, свіжий хліб і дешеві напівфабрикати.

У Макіївці на місці віджатого супермаркету "Брусничка" відкрили "Перший республіканський". На прилавках трапляється перемерзле і несвіже м'ясо курки, дешеве пиво і російські солодощі. Макіївчани скаржаться на безліч товарів з РФ жахливої якості і дорожнечу цін за імпорт.

Фото: gazeta.ua

Нагадаємо, раніше координатор групи "Стоп Терор" Семен Кабакаєв заявив "Апострофу", що гуманітарна ситуація на окупованому Донбасі не є катастрофічною, але люди перебувають у дуже важких умовах.