Самогубство героя АТО: українцям нагадали про подвиги легендарного льотчика Волошина

Журналіст Юрій Бутусов нагадав, подвиги, які числилися за льотчиком, Народним героєм України Владиславом Волошиним, який 18 березня вчинив самогубство.

Про це журналіст написав на своїй сторінці в Facebook.

"За травень-серпень 14-го він скоїв 33 бойових вильоту, поруч з ним на його очах російська ППО в декількох вильотах збив чотири наших бойових літака, смерть була поруч, та якимось дивом він двічі повертався з вильоту поодинці... Але смерть його не страшила, Влад не здригнувся і продовжив літати. Він був провідним чергової пари штурмовиків в резерві командування АТО в Краматорську в серпні 2014-го, коли були й такі, хто боявся вилітати з-за високого ризику бути збитим. Двічі завдавав ударів безпосередньо по російським військам, причому є численні свідки його точного удару по російським десантникам під Іловайськом. Там, під Іловайськом, на відхід від мети все-таки збили його самого. Він просто дивом вижив, отримав важкі травми при катапультуванні біля самої землі. І ще одне диво - поранений, вирвався з облави до своїх. І знову став у стрій після всіх потрясінь, готовий летіти в бій", - зазначив Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", однією з причин самогубства Владислава Волошина могли бути проблеми, які виникли під час ремонту Миколаївського аеропорту.