З гречки випадають миші: на Прикарпатті розігрався скандал навколо харчування в дитячому садку

У селі Яблунька Івано-Франківської області розгорівся скандал через те, що дітей у садку "Едельвейс" годують простроченими продуктами, а в крупах бігають миші.

Про це повідомляє ТСН.

За словами однієї з мам Іванни Лешко, діти почали скаржитися на болі в животі і діарею, але батьки не відразу пов'язали ці скарги з харчуванням у дитсадку, але згодом одна з працівниць дитсадка розповіла про антисанітарію на кухні закладу.

Уточнюється, що батьки влаштували власну інспекцію в дитсадку і були вражені знахідками.

"У крупах і в борошні повно мишачих фекалій, крупи прострочені. Чай, який дають дітям, прострочений. Він 2015 року, термін придатності 24 місяці, а з дати виготовлення вже пройшло два роки", - розповіла ще одна мама.

Комі того, простроченим на кілька місяців виявився кисіль і макаронні вироби.

"Ми віддаємо своїх дітей у садок... Думаємо, що вони перебувають у хороших умовах і харчуються свіжими продуктами... А їх там труять. Ви навіть не уявляєте, в яких умовах зберігаються продукти. Миші, як коні, випадають з гречки", - розповіла Іванна Лешко, яка також виклала на своїй сторінці в Facebook відео інспекції комори дитсадка.

Так, продукти зберігають в недобудованій частині будівлі.

Відзначається, що медсестра дитсадка, яка відповідає за раціон дітей, взагалі відмовилася щось пояснювати батькам. Завідуючої установи взагалі немає на місці. У зв'язку з цим батьки звернулися до районного та обласного управління освіти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Києвом розгорівся скандал через побиття дитини завідувачкою дитсадка.