Український волонтер розповів, скільки російських військових зараз воює на Донбасі

Кількість російських кадрових військових на окупованих територіях Донбасу з 2014 року практично не змінилася і становить близько 7 тис. осіб.

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив волонтер, координатор проекту "Стоп терор" Семен Кабакаєв.

Разом з тим, він уточнив, що на початку російської агресії на Донбасі було 8 тис. кадрових військових РФ.

"Кількісний склад регулярних підрозділів, створених ГШ РФ, до яких належать і місцеві бригади, і батальйони, і "козаки", і найманці, які їхали як з Росії, так з ЄС, США - близько 20-22 тис. Ці сили підпорядковуються армійським корпусам", - сказав він.

За словами Кабакаєва, навіть у пікові моменти - Іловайськ, Дебальцеве - кількість кадрових військових не перевищувала 8 тис.

"Тому що не можна на територію в кілька квадратних кілометрів запхати 2-3 тис. російських військових і сподіватися, що цього ніхто не помітить. Тому вони діяли точково, ховаючись у містах, виїжджаючи в поля і роблячи базові табори, щоб їх менше бачили. Особливо після Іловайська і Дебальцевого, щоб не дати можливості зафіксувати себе на фото або відео, за якими можна було б вирахувати їх кількість, склад, техніку, озброєння і командування", - уточнив волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Кабакаєв озвучив цікавий прогноз по новому загостренню ситуації на Донбасі.

Читайте також матеріал "Апострофа": Війну на Донбасі можна підпалити протягом години, рішення приймаються не тільки в Кремлі - відомий волонтер.