На Донбасі спробують знову відновити перемир'я: названо дату

Тристороння контактна група в Мінську в черговий раз заявила про прихильність до сталого і безстрокового припинення вогню, встановивши дату початку нового перемир'я - 30 березня 2018 року з 00:01 по Києву.

Про це йдеться в заяві групи, опублікованому на сайті ОБСЄ.

"Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей, визнаючи позитивний вплив повторного підтвердження прихильності сторін режиму припинення вогню 2 березня 2018 року, відзначаючи важливість забезпечення миру і спокою для населення, враховуючи наступаючі великодні свята, а також виходячи з раніше досягнутих угод і зобов'язань сторін: підтверджує свою повну відданість всеосяжному, стійкому і безстроковому припиненню вогню, починаючи з 30 березня 2018 року 00 год. 01 хв. за київським часом", - йдеться в заяві.

Крім того, підкреслюється важливість ефективних дисциплінарних заходів по відношенню до порушників припинення вогню і відмови від наступальних дій. Окремо йдеться про заборону ведення вогню як в напрямку, так і з боку населених пунктів.

Також група в черговий раз заявила про "свою загальну і тверду прихильність повному виконанню Мінських угод".

Нагадаємо, 25 березня, у неділю, бойовики здійснили 19 обстрілів позицій українських військ, загинув один військовослужбовець.