RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Під Одесою сталася серйозна НП з вантажним поїздом: перші фото з місця аварії

У Чорноморську, Одеської області, 28 березня на Іллічівському зерновому терміналі зійшов з рейок маневровий локомотив і вагони, навантажені зерном.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook директор з економіки та фінансів ПАТ "Укрзалізниця" Андрій Рязанцев.

[img src="https://apostrophe.ua/uploads/29032018/0799f70e3e81c54ef1ff7c540cd93e51.jpeg" >

"Вчора на Іллічівському зерновому терміналі відбулась дуже серйозна та одночасно знакова аварія. На приватній під‘їзній колії був сформований приватною структурою вантажний потяг, приватним маневровим локомотивом власники намагались перемістити вантаж в місце призначення. Наслідки нагадують кадри сюрреалістичних кінострічок", - пише він.

За словами Рязанцева, в результаті інциденту жертв немає.

"На фоні систематичних розмов про допуск "приватної тяги" на інфраструктуру залізниці падіння з кількаметрової висоти локомотива разом з навантаженими зерном вагонами говорить явно не на користь нововведення. Сьогодні в країні близько двох тисяч маневрових локомотивів поза управлінням УЗ. Рівень їхнього обліку та контролю за використанням, безпекою їхнього руху, станом та кваліфікацією локомотивних бригад на катастрофічно низькому рівні", - зазначив він.

Також, за словами чиновника "Укрзалізниці", водій за кермом авто більш контрольований, ніж фахівець з управління маневровим локомотивом, кожен з яких вагою дорівнює двом танкам.

"Ось і уявіть собі 4000 танків, це 40 танкових полків, які на принципах самоконтролю та самовпорядкування носяться країною. А ще й з нашою ментальністю. А тепер ще один крок уяви. Магістральний локомотив з 50-ма вагонами по 90 тонн кожний - це майже 5 000 тонн, які рухаються на швидкості нехай навіть 60 км/год. У такій ситуації, як сьогодні, - це цунамі. А може стати об‘єктивною реальністю, на яку ми не матимемо впливу", - зробив висновок Рязанцев.

Нагадаємо, раніше в лютому в районі вокзалу міста Нікласдорф на південному сході Австрії зіткнулися пасажирські потяги.