Росію звинуватили в маніпуляціях з важливими доказами щодо катастрофи MH17 на Донбасі

Росія маніпулює доказами, стверджуючи, що відсутність ракети "Бук" на знімках радара нібито свідчить про те, що її не запускали з окупованої території Донбасу в пасажирський Boeing MH17.

До такого висновку прийшли двоє незалежних експертів Об'єднаної команди з розслідування аварії рейсу MH17, інформує прокуратура Нідерландів.

В рамках проведення аналізу експерти вивчили надані Росією знімки з радара і встановили, що пристрій був налаштований на фіксацію цивільних повітряних суден, в той час як швидкість переміщення ракети "Бук" набагато вища, і радар просто не здатен її "помітити".

Росія ж стверджує, що відсутність даних про ракету на знімках радара нібито свідчить про те, що ніякого запуску не проводилося зовсім.

Нагадаємо, що в липні 2014 роки над окупованою територією Донецької області сталася аварія літака Boeing MH17, внаслідок чого загинуло 298 осіб. Експерти вважають, що повітряне судно збили з привезеної з Росії установки "Бук".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Росія заплатила майже $50 тисяч іспанському "диспетчеру Карлосу" за надання недостовірних свідчень на користь Кремля в справі катастрофи MH17 на Донбасі.