Бойовики різко збільшили кількість обстрілів сил АТО на Донбасі

Бойовики незаконних збройних формувань продовжують порушувати пасхальне перемир'я і за минулу добу здійснили 39 обстрілів позицій українських військових на Донбасі.

Про це 5 квітня повідомляє прес-центр штабу АТО.

"На Донецькому напрямку з 82 мм мінометів, гранатометів, снайперської та стрілецької зброї обстріляні захисники Шахти "Бутівка". З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів вогонь по наших укріпленнях в районі Авдіївки, Лебединського та Кам’янки. Також гранатомети ворог застосував в районі Водяного та Мар’їнки, озброєння БМП – поблизу Гнутового, великокаліберні кулемети – неподалік Опитного та Гнутового, а снайперську і стрілецьку зброю – по оборонцях Широкиного та Водяного. Крім цього, зі стрілецької зброї вогонь вівся поблизу Павлополя, Гнутового та Невельського", - сказано в повідомленні.

Також зазначається, що на луганському напрямку неспокійно було в районі Станиці Луганської і станції Донець. Там бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї.

В ході обстрілів жоден український військовий не постраждав.

Нагадаємо, добою раніше в зоні АТО були зафіксовані 24 обстрілів з боку противника.

Раніше в своїй колонці для "Апострофа" військовий оглядач Павло Фельгенгауер зробив прогноз щодо того, скільки триватиме чергове перемир'я на Донбасі. Читайте про це в матеріалі: Тотальна війна: що в Кремлі думають про Донбас і всю Україну.