RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Журналіст розповів про втрати бойовиків і поділився фото із зони АТО

Український снайпер "зняв" ворожого спостерігача на опорному пункті неподалік від Водяного Донецької області.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі розповів український журналіст Юрій Бутусов.

Відзначається, що пара снайперів кілька днів стежила один за одним на відстані в кілька десятків метрів, і протистояння закінчилося перемогою сил АТО, - український снайпер "зняв" ворога.

У тому ж місці, на позиціях 503-го батальйону морської піхоти, в березні загинуло двоє українських військовослужбовців, - 23-річний снайпер Юрій Луговський і 20-річний кулеметник Марк Гудзовський. Фото з місць їх загибелі надали товариші по службі загиблих бійців АТО.

"Тут не прийнято говорити голосно - в тиші вітер може донести слова до ворога. Бої йдуть тут на відстані близько сотні метрів, саме мінімальне - 70 метрів. Міномети і гранатомети тут стріляють рідко, ночами, а ось окопна війна, лопата і стрілецька зброя працюють весь час. Швидкість атаки вимірюється швидкістю відритих траншей і кулеметних гнізд. Ця земля - українська, за Мінським угодами її повинні займати наші війська - тому морпіхи разом з іншими відважними бійцями продовжують йти вперед", - розповів про обстановку на позиціях Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше волонтер Юрій Мисягін відзвітував про серйозні втрати бойовиків так званої ДНР в районі Світлодарської дуги.