Українця випадково знайшли через 30 років після попадання в полон: опубліковано відео

В Афганістані було виявлено українця, колишнього солдата радянської армії, який потрапив у полон під час війни 30 років тому і вже не пам'ятає української мови і свого колишнього імені.

Про це повідомляє ТСН.

Через перекладачів чоловік зміг сказати тільки те, що він родом з Волині.

Виявилося, що це Ігор Бєлокуров, воїн-афганець, який безслідно зник 30 років тому під час служби в провінції Кандагар. Його мати Антоніна після 20 років марних пошуків змирилася і зробила йому на кладовищі символічну могилу.

В Афганістані Ігор прийняв іслам і нове ім'я - Амріддін.

Українця виявила експедиція, яка шукала в Афганістані водоносні пласти. Геофізик Андрій Кадун повідомив про знайденого чоловіка в Союз ветеранів Афганістану.

"У 1988 році під час обстрілу колони він був контужений. Ми так думаємо. І так він потрапив до рук бойовиків. І вже 30 років він знаходиться в цьому племені", - повідомив глава Волинського обласного Союзу ветеранів Афганістану Григорій Павлович.

В організації пообіцяли, що повернуть чоловіка в Україну вже через місяць.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав про іншого українця в Афганістані, якого раніше звали Геннадій Цевма, а тепер він носить ім'я Нек Мохаммад. Уродженець міста Торець потрапив в полон афганських моджахедів в 1983 році, коли йому було 18 років.