RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

СБУ оприлюднила відео з моментом підриву польського меморіалу у Львові

Зловмисники, які 13 березня здійснили підрив гранати на польському меморіалі на Личаківському кладовищі у Львові, були затримані.

Про це на брифінгу 13 квітня розповів заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко.

Було встановлено, що інцидент організували спецслужби РФ з метою дестабілізації ситуації в регіоні, - за $800 був придбаний автомобіль на іноземних номерах, з якого у меморіал кинули гранату.

"Слідчим і оперативним працівникам довелося провести велику і кропітку роботу, переглянути безліч відео з камер зовнішнього спостереження для того, щоб відтворити маршрут і місця, які вони відвідували", - підкреслив Кононенко.

За його словами, ті ж зловмисники підпалили у Львові автобус з польською реєстрацією. Подія не викликала великого резонансу, після чого російські куратори розпорядилися про ще одну провокацію з обов'язковою відеофіксацією.

"Ми імітували підпал автобуса і розклеювання відповідних провокаційних листівок. Звіт про виконання завдання за допомогою електронних месенджерів був направлений замовнику, чим наші співробітники завершили цикл документування протиправної діяльності", - відзначили в СБУ.

Були затримані двоє зловмисників, - житель Львова і Києва. Зараз вони поміщені під варту, проти них порушили кримінальну справу за статтею про вчинення терористичного акту.

Вибух дивіться з моменту 2:53 відео:

Як повідомляв "Апостроф", вибух у польського Меморіалу орлят на території Личаківського кладовища у Львові був організований оточенням колишнього президента України Віктора Януковича.