RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Загрожує 15 років в'язниці: в мережі показали фото злодія-клофелінщика, який промишляв у Києві

Співробітники правоохоронних органів у Києві викрили злодія-клофелінщика, який орудував біля станцій метро і столичного автовокзалу.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Києві.

"Зловмисник діяв за такою схемою: спочатку недалеко від станцій метро і автовокзалу "пригощав" потенційних жертв напоями, в які підсипав клозепін, а після втрати свідомості - грабував постраждалих. У результаті протиправних дій двоє жертв отруєнь померли. Фігуранту загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна", - сказано в повідомленні.

За словами начальника слідчого відділення Голосіївського управління поліції Олега Самойлика, слідчі направили до суду обвинувальний акт щодо 34-річного уродженця Харківської області, який усипляв і грабував жителів Києва і гостей столиці.

"Під час досудового розслідування працівники Голосіївського управління поліції довели причетність зловмисника до трьох аналогічних злочинів, два з яких - зі смертельним результатом: причиною смерті судмедекспертиза назвала отруєння клозепіном і етиловим спиртом", - підкреслили в поліції.

Уточняється, що перший інцидент стався в серпні 2017 року на проспекті Голосіївському. Так, зловмисник познайомився з чоловіком і "пригостив" його алкогольним напоєм, в який заздалегідь підсипав клозепін. Коли потерпілий втратив свідомість, злочинець вкрав у нього мобільний телефон. Аналогічний випадок стався в жовтні 2017: зловмисник отруїв незнайомця і забрав у нього мобільний телефон, шкіряну сумку і банківські картки. А в листопаді 2017 зловмисник "пригостив" клозепіном ще одного незнайомця і пограбував його: цю людину лікарям вдалося врятувати.

Під час затримання зловмисника правоохоронці виявили у нього чужий мобільний телефон і медичний препарат, який він постійно носив з собою.

Кримінальні провадження розслідувалися за ч. 2 ст. 187 (розбій), ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Приморському районі Одеси зловмисники нахабно відібрали у чоловіка на вулиці три мільйони гривень.