В Україні розповіли, чи піде Путін після провалу в Сирії на нове загострення на Донбасі

Позиція президента Російської Федерації Володимира Путіна по Донбасу навряд чи сильно зміниться після провалу в Сирії.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий експерт Олексій Арестович.

"Ці конфлікти (в Сирії і на Донбасі, - ред.) пов'язані, але незалежні при цьому, що найцікавіше. Але вони не пов'язані так, що успіхи або провали на сирійському театрі прямо позначаються на українському. Це не так", - сказав він.

За словами Арестович, є думка, що після програшу західній коаліції в Сирії Росія може відігратися на Україні.

"Бачите, це прогностика на рівні "або так, або так". Або зустрінемо рожевого бегемота, або не зустрінемо. Це означає, що ми - я маю на увазі все експертне співтовариство - не можемо прорахувати точні зв'язки між сирійським і українським театром. Я знаю, що вони є, хоча б на рівні людей, тому що дуже багато людей з Донбасу воює в Сирії, катається по відрядженнях. Як кадрові російські військові, так і найманці", - сказав він.

Експерт підкреслив, що ці конфлікти так чи інакше пов'язані.

"Але це не той зв'язок, щоб зміни відразу позначалися тут. Це не лінійні і дуже опосередковані речі, які залежать від факторів, які насилу обраховуються. Тому ми можемо констатувати, що залежність дуже слабка", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Захід не буде знищувати Росію, там зрозуміли, що з нею робити - військовий експерт.