RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Пропаганда в дії: заступник міністра розповів про безліч фанатів Сталіна в Києві

На сьогоднішній день у Києві є велика кількість фанатів радянського диктатора Йосипа Сталіна.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак.

"Не так давно я був на місцевому київському радіо, і кількість людей, які подзвонили в ефір і вихваляли Сталіна, була просто вражаючою, ніби я не в Києві знаходжуся. Вибачте, якщо ви дійсно вважаєте, що кількість людей, які там повелися на російську пропаганду, набагато більша, ніж в Києві, то ви тоді нічого не розумієте у власній країні. Це порівнянні відсотки - в Києві і в Донецьку", - зазначив він.

За словами Гримчака, в Донецьку сталася російська агресія, але не потрібно повністю знімати вину з держави.

"Ми це допустили як держава. Так, ми на той момент були слабкими, у нас з владою були непорозуміння, і цим скористалася Російська Федерація. Але люди, які живуть сьогодні в Донецьку, так само платили податки, так само утримували нашу державу, і вони мали право розраховувати на те, що коли якась "гопота", велика частина якої приїхала з Росії, буде захоплювати адміністративні установи, держава відреагує правильно, дасть тим, хто приїхав, стусана - і в Ростов, а з рештою буде розбиратися відповідно до чинного законодавства. Так не сталося. І це теж наша проблема", - підкреслив він.

Гримчак додав, що він сам народився і більшу частину свого життя прожив у Донецьку. І там на мітинги на площі Леніна десятки тисяч людей виходили з прапорами України.

"У нас перша людина загинула (це був прес-секретар партії "Свобода" Дмитро Чернявський) під час проведення цих мітингів. Це наша земля і наші люди. Я вам більше скажу, ми робили попередні розрахунки: якщо Росія не закриє свої кордони і буде вільна можливість виїхати з ОРДЛО, то близько 100 тисяч осіб, як ми вважаємо, виїде з території Донецької області в Росію. Так, частково туди поїдуть злочинці, частково поїдуть просто перелякані люди, частково ті, хто не бачить себе в Україні. Але такі люди, в тому числі, залишаться", - сказав він.

Заступник міністра уточнив, що в Україні значна частина людей і на підконтрольній території, де працює українське телебачення, радіо тощо, до сих пір любить Йосипа Сталіна, Володимира Леніна, Володимира Путіна.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У Донецьку тисячі людей виходили з прапорами України, а в Києві досі вихваляють Сталіна - заступник міністра.