Сильні зливи і вітер: українців попередили про погіршення погоди

Синоптики прогнозують 17 травня погіршення погодних умов в ряді областей України.

Про це повідомляє прес-служба ДержНС.

Згідно з повідомленням, зокрема, погода зіпсується ближче до обіду в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській, Черкаській та Полтавській областях. Там очікуються шквали 15-20 м/с.

Крім того, негода прогнозується в Карпатах і на Закарпатті. Там пройдуть сильні зливи.

Також в цілому опади очікуються в західних регіонах країни і в Полтавській, Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській і Одеській областях. На решті території країни буде утримуватися мінливо хмарна погода.

Водночас у ДержНС звертають увагу, що через зливи 17 травня також можливі пiдйоми рiвнiв води (над рівня на 8 год 15 травня): на рiчках Закарпатської областi на 0,5-1,5 м, на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) на 0,3-1,0 м.

"При дуже сильних зливах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку та утворення локальних селевих потоків", - підкреслюють у відомстві.

Водночас на Десні в межах Чернігівської області триває перевищення небезпечних позначок із тенденцією зменшення.

Високу пожежну небезпеку прогнозують у східних районах Київської області (17 травня і в Чорнобилі), а в районі Білої Церкви — надзвичайну (5 класу).

Детальний прогноз читайте в матеріалі "Апострофа": Буде кілька сюрпризів: прогноз погоди в Україні на 9 травня і весь місяць.