RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

"Вбивство" Бабченка: глава ГПУ розповів ще про дві цілі ФСБ в Україні

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що замовник замаху на російського журналіста і блогера Аркадія Бабченка планував також вбивства "одного з одеських проукраїнських активістів" і "колишнього офіцера ФСБ".

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Інтер".

Розповідаючи про процес підготовки спецоперації, Луценко повідомив, що головним для спецслужб України було отримати інформацію про список цілей для подальших замахів, які нібито повинен був організувати підозрюваний, Борис Герман.

"Далі відбулося найважливіше, кажучи про список, на наступній зустрічі він (Герман) сказав, що у нього є ще замовлення, і назвав прізвище одного з одеських проукраїнських активістів. Потім на наступній зустрічі сказав: "У мене є ще замовлення", і назвав колишнього офіцера ФСБ Росії, який зараз знаходиться на території України", - говорить генпрокурор.

"Взагалі-то список - близько 30 осіб", - передає він слова обвинуваченого в підготовці вбивства.

За словами Луценка, саме необхідність отримання інформації про список і стала основним аргументом для проведення імітації вбивства Бабченко.

Нагадаємо, докладніше про інсценування вбивства Аркадія Бабченко читайте в матеріалі "Апострофа": Навіщо "вбили" Аркадія Бабченко: кілька незручних запитань і відповідей.